Vykazování dluhopisů dle českých účetních předpisů a IFRS - Furthner, Lukáš; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Předmětem bakalářské práce je problematika vykazování dluhopisů dle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů finančního výkaznictví. Cílem práce je komplexně popsat většinu aspektů souvisejících s výkaznictvím dluhopisů ve sféře podnikatelských subjektů. První část se zaměřuje na teorii dluhopisů a seznámení čtenáře s dluhopisy jak z právního, tak i účetního hlediska. Účetní pohled je především zaměřen na jednotlivé metody oceňování obligací, způsoby zveřejňování informací souvisejících s dluhopisy a obsah těchto informací. Druhá část znázorňuje některé z rozdílů mezi těmito systémy na příkladech.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses