Finanční a strategická analýza společnosti SK Slavia Praha - fotbal a.s. - Havlíček, Tomáš (2023)
Cílem bakalářské práce je pomocí finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví fotbalového klubu SK Slavia Praha – fotbal a.s. mezi sezónami 2017/18–2020/2021 a výsledky porovnat s konkurenčními kluby. Dále pomocí strategické analýzy vyhodnotit makro a mikro prostředí fotbalového klubu. Finanční analýza je provedena pomocí horizontální a vertikální analýzy a vybraných poměrových ukazatelů. K vypracovaní strategické analýzy jsem využil PEST analýzu a Porterův model pěti sil. Na konci práce je vypracována SWOT analýza.