Finanční a strategická analýza společnosti SK Slavia Praha - fotbal a.s. - Havlíček, Tomáš; Kohoutek, Štěpán; Svačina, Pavel, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem bakalářské práce je pomocí finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví fotbalového klubu SK Slavia Praha – fotbal a.s. mezi sezónami 2017/18–2020/2021 a výsledky porovnat s konkurenčními kluby. Dále pomocí strategické analýzy vyhodnotit makro a mikro prostředí fotbalového klubu. Finanční analýza je provedena pomocí horizontální a vertikální analýzy a vybraných poměrových ukazatelů. K vypracovaní strategické analýzy jsem využil PEST analýzu a Porterův model pěti sil. Na konci práce je vypracována SWOT analýza.
Vedoucí práce: Štěpán Kohoutek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses