Financování neziskového sektoru a jeho dopad do účetních výkazů - Krovozová, Soňa (2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou financování neziskového sektoru a jeho vykazováním v účetních výkazech dle české legislativy na příkladu konkrétní organizace. Přibližuje druhy a principy financování nestátních neziskových institucí. Objasňuje dopady tohoto financování do účetních výkazů na příkladu vybrané obecně prospěšné společnosti. Analýza účetních výkazů organizace vysvětluje, jak se odráží specifika výkaznictví organizací v rámci nepodnikatelského sektoru v účetních výkazech.