Problematika úroků v účetním, daňovém a právním pohledu - Pulkrab, Josef; Šindelář, Michal; Stiebal, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá úrokům v oblasti účetnictví, daní a práva. Hlavním cílem je souhrnně popsat úroky ve zmíněných oblastech, které jsou podrobně rozebrány v teoretické části. V praktické části jsou analyzovány dva rozsudky Nejvyššího správního soudu, které propojují poznatky z teoretické části a ilustrují jejich fungování na reálných příkladech. Hlavním bodem obou rozsudků je daňová (ne)uznatelnost úroků plynoucích z různých titulů. V obou případech je konečné rozhodnutí postaveno především na problematice umělého vytvoření podmínek pro splnění uznání daňové uznatelnosti.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses