Řízení rizik v leasingové společnosti - Nebehayová, Markéta (2023)
Bakalářská práce se zabývá řízením rizik v leasingové společnosti. Práce vysvětluje pojem leasing, jeho druhy a základní rozdíly mezi nimi. Přibližuje finanční rizika, kterým jsou leasingové společnosti vystavovány s bližším zaměřením na riziko úvěrové. Věnuje se kvalitativním a kvantitativním metodám při řízení úvěrového rizika, jednotlivým modelům či parametrům při řízení rizik posuzovaných. Poslední kapitola je zaměřena na analýzu vybrané leasingové společnosti a její klientely. Zkoumá blíže vliv vybraných parametrů klientů na jejich schopnost splácet.