Řízení rizik v leasingové společnosti - Nebehayová, Markéta; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá řízením rizik v leasingové společnosti. Práce vysvětluje pojem leasing, jeho druhy a základní rozdíly mezi nimi. Přibližuje finanční rizika, kterým jsou leasingové společnosti vystavovány s bližším zaměřením na riziko úvěrové. Věnuje se kvalitativním a kvantitativním metodám při řízení úvěrového rizika, jednotlivým modelům či parametrům při řízení rizik posuzovaných. Poslední kapitola je zaměřena na analýzu vybrané leasingové společnosti a její klientely. Zkoumá blíže vliv vybraných parametrů klientů na jejich schopnost splácet.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses