Komparace zdanění příjmů sportovců v České republice a v Německu - Janoš, Martin; Šantora, Karel; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zdaňování příjmů profesionálních sportovců z České republiky (dále jen „ČR“) a Německa. Cílem práce je analyzovat akomparovat současný stav zdaňování českých a německých profesionálních sportovců. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část vymezuje základní pojmy z oblasti sportu, postavení profesionálních sportovců včeském a německém právním řádu, a především se zabývá profesionálními sportovci zpohledu daně z příjmů fyzických osob a sociálního pojistného. V praktické části jsou aplikovány získané teoretické poznatky související se zdaněním příjmů profesionálních sportovců z ČR a Německa. Na modelových příkladech jsou provedeny výpočty daňového zatížení a odvodů sociálního pojistného českých a německých profesionálních sportovců, kteří mají příjmy ze zaměstnání nebo ze samostatné činnosti, a jejich následná komparace.
Vedoucí práce: Karel Šantora
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses