Ekologické daně v automobilovém průmyslu ve vybraných členských státech EU - Urazajev, Artur; Gotvald, Josef; Arltová, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na ekologické daně v automobilovém průmyslu v EU s přihlédnutím na emisní normu Euro 7. První část se věnuje teoretickým základům k ekologickým daním, představením Euro 7 a jejím dopadům, ekologickým aktualitám a návrhům či také elektromobilitě. Ve druhé části se komparuje konstrukce ekologických daní v automobilovém průmyslu v České republice, Švédsku a Itálii. Na závěr se porovnávají výnosy z ekologických daní v období 2004–2021 s využitím dat z Eurostatu. Na základě výsledků bylo zjištěno, že za 17 let se struktura ekologických výnosů výrazně změnila jen ve Švédsku, minimálně v České republice a prakticky vůbec v Itálii.
Vedoucí práce: Josef Gotvald
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses