Elektronická evidence tržeb a její přínos z pohledu správce daně - Szabó, Kristián; Vančurová, Alena, 1957-; Mašát, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou elektronické evidence tržeb a jejím přínosem pro správce daně. Vysvětluje důvody, které vedly k jejímu zavedeni v České republice a popisuje způsoby, jakými Finanční správa využívala získaná data z evidence pro svou kontrolní a vyhledávací činnost. Zároveň je ověřena hypotéza, zda zavedení elektronické evidence tržeb přispělo k vyššímu inkasu daně z přidané hodnoty a daní z příjmů fyzických a právnických osob.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses