Modrozelená infrastruktura měst a obcí - Kuchlerová, Veronika (2023)
Cílem práce bylo provést literární rešerši pro doložení významu modrozelené infrastruktury a věnovat pozornost překážkám, které omezují městský management při plánování udržitelné modrozelené infrastruktury. Teoretická část práce věnuje pozornost související teorii a objasnění terminologie v problematice modrozelené infrastruktury. Praktická část se zabývá současným stavem ve městech, analýzou strategických dokumentů měst a výzkumem ve formě dotazníkového šetření. Dále se práce zaměřuje na překážky a problémy při plánování modrozelené infrastruk-tury.