Sofia Plaza - Hamouz, Jiří; Červinka, Martin; Rýdlová, Barbora, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato závěrečná práce představuje návrh transformace území kolem Sofijského náměstí v Praze – Modřanech. Jedná se o území o rozloze přibližně 67 000 m2, přičemž převážná část pozemků je ve vlastnictví hlavního města Prahy. Projekt řešíme z pohledu příspěvkové organizace hlavního města Prahy s názvem Pražská developerská společnost. Jako městský developer si klademe za cíl vytvořit projekt, který pozvedne hodnotovou úroveň městské části, vytvoří kvalitní a příjemný prostor a nabídne dostupné nájemní bydlení. Práce blíže popisuje obchodní stránku záměru, návrh stavebního řešení a proces výstavby, právní analýzu a návrh financování projektu. Vše je zaneseno do finančního modelu, který poskytuje mimo jiné informace o vnitřním výnosovém procentu celého projektu. Finanční model je přílohou závěrečné práce.
Vedoucí práce: Martin Červinka
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet