Náklady na péči o osoby s autismem v závislosti na věku postiženého - Homolková, Monika; Pažitný, Peter, 1976-; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Práce se zabývá vyhodnocením nákladů na poruchy autistického spektra v závislosti na věku postiženého v podmínkách České republiky. Teoretickým východiskem hodnocení nákladů je metoda Cost of Illnes. Práce popi-suje její základní principy, zdroje dat a kategorie nákladů, které metoda rozlišuje. Práce shrnuje poznatky o poruchách autistického spektra, projevech a problémech postižených, diagnostice, klasifikaci a hodnocení nemoci, léčbě a péči, epidemiologii, dopadech na rodiny a o možnostech čerpání příspěvků a dávek státní sociální pod-pory. Práce též obsahuje přehled výzkumů v dané oblasti. Blíže se zaměřuje na možné náklady, které nemoc vyvolává dle jednotlivých kategorií. Výsledkem analýzy je kalkulace nákladů metodou Cost of Illnes ve vyšších stupních závislosti na péči v podmínkách ČR v pěti věkových kohortách.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses