Spokojenost návštěvníků v destinaci cestovního ruchu - Tsvetkova, Ekaterina (2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou spokojenosti návštěvníků s kvalitou destinace cestovního ruchu. Cílem práce je kvantifikace a zhodnocení faktorů ovlivňujících spokojenost návštěvníků v turistické destinaci Toulava, komparace faktorů spokojenosti, identifikace silných a slabých stránek nabídky destinace a návrh opatření vedoucích ke zvýšení spokojenosti účastníků cestovního ruchu v dané destinaci. Teoretická část práce se zabývá tématem destinace cestovního ruchu, analyzují se faktory kvality a spokojenost návštěvníků. V analytické části se popisuje primární a sekundární nabídka oblasti Toulavy, a poté je pomocí sebraných primárních dat provedena analýza spokojenosti návštěvníků, korelační analýza a vypracováno zhodnocení výsledků. Na konci práce jsou navržena opatření vedoucí ke zvýšení spokojenosti účastníků cestovního ruchu v oblasti Toulava.