Dentální hygiena v kontextu “hodnoty za peníze“ - Urbanová, Eliška; Pažitný, Peter, 1976-; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce se zabývá zjišťováním hodnoty, kterou pro pacienty má preventivní stomatologická péče v podobě služeb dentální hygieny. Jejím cílem bylo zjistit, jaké jsou preference pacientů v souvislosti s prezentovanými balíčky stomatologické péče, a zároveň zhodnotit, jestli, a případně v jaké výši, jsou za ně ochotni platit. K naplnění cílů práce byla použita metoda discrete choice experiment (DCE), která zjišťuje hodnotu pro pacienty na základě jejich deklarovaných preferencí. Výsledky výzkumu ukázaly, že jsou pacienti nejen ochotni za prevenci zaplatit, ale také že preferují komplexní dentální hygienu před ošetřením zubním lékařem v rámci preventivní zubní prohlídky.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses