Vliv bio-labelu na spotřebitelské hodnocení produktu - Volemanová, Klára; Pospíšil, Jan, 1983-; Sabolovič, Mojmír, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou faktorů ovlivňující spotřebitele při rozho-dování mezi produkty s označením bio. Jejím cílem je objasnit jaké faktory, působící na spotřebitele, jsou ty nejstěžejnější zejména z teorie typologie spotřebitele. Předmětem výzkumu je produkt určený k okamžité spotřebě řadí se mezi produkty nižší cenové hladiny. Předmětem zkoumání je bio čokoláda. Literární rešerše prezentu-je témata zabývající typologií spotřebitele či značením bio. V rámci empirické části prá-ce jsou zpracována data získaná z dotazníkového šetření a experimentu. Záměrem je identifikovat ty faktory, které jsou rozhodující pro výběr tohoto specifického produktu. V rámci zpracování dat byla využita deskriptivní statistika (absolutní a relativní čet-nost jednotlivých znaků proměnných, charakteristiky polohy, směrodatná odchylka).
Vedoucí práce: Jan Závodný Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses