Řešení reportingu prodeje pro společnost Danone - Nutricia - Šída, Petr; Pour, Jan; Dytrtová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce řeší reporting výsledků sales reprezentantů společnosti Danone v České republice. Hlavním cílem práce je poskytnout managementu společnosti ucelený pohled na efektivitu práce jednotlivých zaměstnanců. Nejprve je představena samotná společnost a její ekonomické prostředí. Dále jsou analyzovány business potřeby a popsán současný stav reportingu. Na základě business potřeb jsou identifikovány a popsány klíčové zdroje dat a navrženy databázové struktury, datové pumpy a prezentační vrstva v Power BI. Poté jsou popsány technické parametry řešení a využitý software a služby, které byly využity při implementaci řešení. Nakonec je podrobně popsán dashboard, který vznik jako podklad pro hodnocení efektivity práce reprezentantů. V závěru je diskutována míra naplnění cílů a možnosti rozšíření a aplikace řešení na další datové zdroje a na slovenský trh.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business intelligence [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses