Vliv sociálních sítí na život generace Z - Dunbulag, Uuriincolmon; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Kalenský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem sociálních sítí na generaci Z prostřednictvím výzkumu smíšenými metodami. Jejím cílem je odpovědět na tři hypotetické otázky odvozené z literární rešerše, které se týkají vlivu sociálních sítí na duševní pohodu, rozvoj sociálních dovedností v různých věkových skupinách a tlak na vytváření určitého image na sociálních sítích. Tato práce se snaží poskytnout komplexní porozumění pozitivním a negativním důsledkům sociálních sítí na generaci Z pomocí dotazníkového šetření, osobních rozhovorů a statistických analýz. Teoretická část zkoumá aktuální poznatky na základě důkladné studie literární rešerše, která je nezbytná pro pochopení zkoumaného tématu. Praktická část je zaměřená na analýzu a interpretaci shromážděných dat skrze statistických metod, jako jsou t-testy a analýza rozptylu (ANOVA), prováděné v softwaru IBM SPSS. Výsledky ukazují, že existuje vztah mezi využíváním sociálních sítí a duševní pohodou a také vliv na rozvoj sociálních dovedností napříč věkovými skupinami. Dále bylo zjištěno, že na sociálních sítích existuje tlak na vytváření určitého image. Tyto závěry odpovídají logickému rámci a odpovědím získaným z dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Lucie Sára Závodná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses