Občanská participace při rozvoji měst a regionů - Noháčková, Veronika; Krbová, Jana, 1962-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Předložená diplomová práce je zaměřena na občanskou participací při rozvoji Moravskobudějovického mikroregionu. Cílem je poskytnout městu i mikroregionu pod-klad, který objasní důležitost zapojování veřejnosti do řešení věcí veřejných v Moravskobudějovickém mikroregionu. Literární rešerše vymezuje významné pojmy, přístupy a metody ve vztahu k participaci občanů. V praktické části je analyzo-vána občanská participace pomocí dotazníkového šetření s občany Moravskobudějovického mikroregionu a polostrukturovaných rozhovorů se zástupci veřejné moci. V závěru jsou uvedeny navrhovaná řešení k zlepšení stávajícího stavu.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses