Segmentace spotřebitelů esportu v České republice - Červená, Lucie; Král, Petr, 1979-; Dvořák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem této diplomové práce je odkrýt segmenty spotřebitelů esportu v České republice na základě jejich herních zkušeností, sledování esportového obsahu a jejich životního stylu. Dalším cílem práce je doporučit vhodné marketingové strategie pro oslovení těchto odkrytých segmentů. Teoretická část diplomové práce je věnována rešerši literatury pro témata esport, esportové prostředí, segmentace spotřebitelů esportu a sponzoring v esportu. Segmentace českých spotřebitelů esportu byla provedena v praktické části diplomové práce na základě analýzy dat získaných primárním kvantitativním výzkumem ve formě dotazníkového šetření. Jejím výsledkem bylo odkrytí pěti segmentů spotřebitelů esportu v České republice. Hlavní přínos této práce spočívá v odkrytí segmentů českých spotřebitelů esportu a podání doporučení firmám, které uvažují o vstupu na esportový trh nebo na něm již vystupují a rády by zde své marketingové strategie zefektivnily. Podaná doporučení jim pomohou vytvořit efektivní marketingovou strategii cílenou na tyto spotřebitele odpovídající jejich specifickým charakteristikám a potřebám. Diplomová práce je zároveň možným podkladem pro jejich další budoucí segmentace.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses