Vliv sportovních eventů na cestovní ruch v Praze - Čermáková, Veronika (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na posouzení vlivu mezinárodní sportovní události na návštěvnost a příjmy z cestovního ruchu v Praze. Pomocí kvantitativního dotazníkového šetření, které zahrnovalo 163 respondentů, byla zkoumána atraktivita vybrané sportovní události a její dlouhodobý dopad na obraz Prahy jako turistické destinace. Analýza dat ukázala významné rozdíly v úrovni spokojenosti mezi různými demografickými skupinami a potvrdila silný pozitivní vztah mezi spokojeností s událostí a pravděpodobností jejího doporučení. Výsledky také ukazují, že vnímání přínosu sportovní události pro město má významný dopad na celkový obraz města. Práce poskytuje cenný rámec pro pochopení dynamiky hodnocení účastníky a jejich vlivu na obraz hostitelského města a může sloužit jako výchozí bod pro budoucí výzkum v oblasti.