Vliv sportovních eventů na cestovní ruch v Praze - Čermáková, Veronika; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na posouzení vlivu mezinárodní sportovní události na návštěvnost a příjmy z cestovního ruchu v Praze. Pomocí kvantitativního dotazníkového šetření, které zahrnovalo 163 respondentů, byla zkoumána atraktivita vybrané sportovní události a její dlouhodobý dopad na obraz Prahy jako turistické destinace. Analýza dat ukázala významné rozdíly v úrovni spokojenosti mezi různými demografickými skupinami a potvrdila silný pozitivní vztah mezi spokojeností s událostí a pravděpodobností jejího doporučení. Výsledky také ukazují, že vnímání přínosu sportovní události pro město má významný dopad na celkový obraz města. Práce poskytuje cenný rámec pro pochopení dynamiky hodnocení účastníky a jejich vlivu na obraz hostitelského města a může sloužit jako výchozí bod pro budoucí výzkum v oblasti.
Vedoucí práce: Lucie Sára Závodná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses