Kultura učení a pracovní spokojenost ve školství - Filipová, Zuzana; Komárková, Lenka, 1976-; Míková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou kultury učení a pracovní spokojenosti v základních a mateřských školách. Konkrétně zkoumá rozsah kultury učení v těchto organizacích a vliv kultury učení na pracovní spokojenost. Teoretická část tak představuje pojmy pracovní spokojenost a kultura učení. Na pracovní spokojenost pohlíží z hlediska historie a možností jejího měření. Na kulturu učení pohlíží nejprve z obecnějšího hlediska organizační kultury a poté se zabývá kulturou učení samotnou, včetně jejího měření. Aplikační část využívá dotazník DLOQ (The dimensions of a learning organization questionnaire) a JDI (Job Descriptive Index) a zodpovídá dvě výzkumné otázky. Dosažené výsledky byly využity jako doporučení pro základní a mateřské školy.
Vedoucí práce: Lenka Komárková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses