Identifikace faktorů fluktuace pracovníků ve vybrané organizaci - Šenková, Lucie (2023)
Cílem této práce je identifikace faktorů fluktuace ve vybrané společnosti. Teo-retická část se soustředí na komplexní shrnutí poznatků souvisejících s fluktuací. Na základě teoretické části byl vytvořen model zkoumaných faktorů, jako podklad pro praktickou část práce. Hlavním nástrojem pro dosažení cíle byla využita kvantitativní metoda sběru dat, formou dotazníkové šetření. Poté na základě regresního modelu byly zjištěny statisticky významné proměnné na záměr odchodu. Z dosažených výsledků jsou sestavena doporučení pro vybra-nou organizaci, ke snížení míry fluktuace.