Vplyv cestovného ruchu na životné prostredie - Kováčová, Sofia; Vaníček, Jiří, 1944-; Bejdáková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cieľom tejto bakalárskej práce je poukázať na problematiku veľkého vplyvu cestovného ruchu na životné prostredie v rôznych kútoch sveta, mojim cieľom je tiež uviesť príklady, ako sa s konkrétnymi problémami vyrovnávajú jednotlivé krajiny. Téma ochrany životného prostredia sa posledné roky dostáva do popredia, pretože má priamy vplyv na existenciu ľudstva ako takú. Už dnes je zrejmé, že nešetrným správaním sa k prírode došlo k nezvratným zmenám na našej planéte a v atmosfére, ktoré môžu byť fatálne, ak nezmeníme náš prístup. „V tejto uponáhľanej dobe akoby ľudia nemali čas na hlbšie zamyslenie, častokrát sú sebeckí a konzumní a nezamýšľajú sa nad tým, že ich konanie môže priamo ovplyvniť už generáciu ich detí." Táto veta by bola mojou otázkou bakalárskej práce, ktorú by som po detailnom preštudovaní, analýze problematiky a využití metód ako: dotazníkové šetrenie (pre získanie informácií a spätnej väzby priamo od miestnych a domácich turistov na Slovensku) a hĺbkové rozhovory (s cudzincami žijúcimi v rôznych krajinách, aby som tak spoznala ich pohľad a názor na danú problematiku) bola schopná objektívne zhodnotiť a vyvrátiť, alebo naopak potvrdiť túto hypotézu.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses