Vztah návštěvníků destinace k certifikovaným regionálním produktům (Toulava) - Selnarová, Tereza (2023)
Diplomová práce se zabývá regionálním značením v turistické oblasti Toulava. Cílem práce bylo zjistit vztah návštěvníků destinace a místních obyvatel k certifikovaným regionálním produktům v této oblasti. Šetření mezi těmito skupinami bylo doplněno o průzkum mezi výrobci, poskytovateli služeb a prodejci. K dosažení cíle byla využita dotazníková šetření. Respondenti byli oslovováni osobně, online nebo telefonicky. Z výsledků výzkumu vyplývá, že značku TOULAVA regionální produkt® zná 70 % všech dotázaných. Autorka práce navrhla několik opatření pro budoucí rozvoj regionálního značení vyplývajících ze získaných dat. Výsledky práce jsou využitelné pro Asociaci regionálních značek, která je národním koordinátorem značení, a dále pro obecně prospěšnou společnost Toulava, jenž zastává roli regionálního koordinátora. Diplomová práce obsahuje celkem 5 kapitol. První kapitola se zabývá vymezením základních pojmů a dalších souvislostí z cestovního ruchu s ohledem na téma práce. Popis regionálního značení v České republice obsahuje druhá kapitola. Následující kapitola se věnuje regionální značce v turistické oblasti Toulava. Průběh a výsledky vlastního šetření jsou popsány ve čtvrté kapitole. Poslední pátá kapitola shrnuje celý výzkum, a také obsahuje navržená opatření pro budoucí rozvoj regionálního značení.