Ekonomická diplomacia Slovenskej republiky – súčasná podoba a nové výzvy do budúcnost - Uhelák, Filip (2023)
Diplomová práca sa venuje analýze ekonomickej diplomacie Slovenskej republiky s dôrazom na podporu exportérov. Cieľom práce je podrobne preskúmať súčasný stav ekonomickej diplomacie a jej nástrojov na Slovensku. Súčasťou tejto analýzy je aj komparatívne zhodnotenie ekonomickej diplomacie Českej republiky a Fínska. Práca si kladie za cieľ identifikovať úspešné stratégie a prístupy, ktoré by mohli poslúžiť ako inšpirácia pre slovenskú ekonomickú diplomaciu. V rámci tejto štúdie sa venujeme podrobnej analýze stratégií a nástrojov používaných v týchto krajinách, s dôrazom na podporu exportérov, a hľadáme možnosti, ako by tieto prístupy mohli byť uplatnené na Slovensku.