Ekonomická diplomacia Slovenskej republiky – súčasná podoba a nové výzvy do budúcnost - Uhelák, Filip; Peterková, Jana, 1971-; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Diplomová práca sa venuje analýze ekonomickej diplomacie Slovenskej republiky s dôrazom na podporu exportérov. Cieľom práce je podrobne preskúmať súčasný stav ekonomickej diplomacie a jej nástrojov na Slovensku. Súčasťou tejto analýzy je aj komparatívne zhodnotenie ekonomickej diplomacie Českej republiky a Fínska. Práca si kladie za cieľ identifikovať úspešné stratégie a prístupy, ktoré by mohli poslúžiť ako inšpirácia pre slovenskú ekonomickú diplomaciu. V rámci tejto štúdie sa venujeme podrobnej analýze stratégií a nástrojov používaných v týchto krajinách, s dôrazom na podporu exportérov, a hľadáme možnosti, ako by tieto prístupy mohli byť uplatnené na Slovensku.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses