Role Evropské unie v době pandemie COVID-19 ve srovnání se strategiemi členských států : dopad přijatých opatření na lidská práva - Caturjan, Suzana (2023)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou postavení Evropské unie v době pandemie Covid-19, včetně přijatých opatření ze strany EU a jednotlivých států na osobní svobody, případně porušování lidských práv a svobod, které jsou deklarovány ve smlouvě o Ústavě pro Evropu. Nedílnou součástí mé práce je rovněž zhodnocení dopadů rozhodnutí jednotlivých států na obyvatelstvo a role vedení EU při řešení naléhavých otázek a role EU jako lídra evropského společenství při zajištění ochranných pomůcek a vakcín.