Vývoj cestovního ruchu v Krkonoších po roce 1945 - Beránková, Nicole; Štemberk, Jan, 1977-; Jakubec, Ivan, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na vývoj cestovního ruchu v Krkonoších po roce 1945, vzhledem k šíři tématu je pozornost soustředěna na lůžkovou kapacitu a návštěvnost. Cílem diplomové práce je zjistit, jak se ve sledovaném období měnila návštěvnost, struktura návštěvníků a jaké byly trendy vývoje lůžkové kapacity ubytovacích zařízení v české části Krkonoš, přičemž toto bádání je časově ohraničeno rokem 1989. Práce čerpá především z archivních pramenů a dobové literatury. Rozebírá, jaký typ návštěvníků do Krkonoš přijížděl, jak se měnila denní a roční návštěvnost těchto hor, jaká byla celková lůžková kapacita a jak velký podíl v rámci ní zaujímaly jednotlivé formy rekreace. Zahrnut je také nástin vývoje návštěvnosti, struktury návštěvníků a trendů vývoje lůžkové kapacity ve Špindlerově Mlýně, který byl během sledovaného období jednou z nejnavštěvovanějších oblastí Krkonoš.
Vedoucí práce: Jan Štemberk
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses