Investiční možnosti obyvatel v ČR - Vacínek, Matěj (2023)
Účelem této diplomové práce je na základě literární rešerše a dat z dotazníku porozumět vzorcům chování a potřebám českého obyvatelstva v oblasti investic. Práce si klade za cíl motivovat finančně pasivní obyvatele k ochraně hodno-ty peněz pomocí využití investičních instrumentů. K tomu slouží soubor manažerských doporučení a argumentace důležitosti aktivní správy finančních prostředků. Součástí práce je také vyhodnocení hypotéz, které hledají souvislosti napříč odpověďmi z dotazníku. Tím vzniká jednak komplexní přehled možností pro drobné investory, kteří se rozhodují jak alokovat své finance a zapracovat tak na své finanční nezávislosti, ale také přináší souhrn stavu ČR v oblasti investic a finanční gramotnosti.