Investiční možnosti obyvatel v ČR - Vacínek, Matěj; Bartošová, Jitka; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Účelem této diplomové práce je na základě literární rešerše a dat z dotazníku porozumět vzorcům chování a potřebám českého obyvatelstva v oblasti investic. Práce si klade za cíl motivovat finančně pasivní obyvatele k ochraně hodno-ty peněz pomocí využití investičních instrumentů. K tomu slouží soubor manažerských doporučení a argumentace důležitosti aktivní správy finančních prostředků. Součástí práce je také vyhodnocení hypotéz, které hledají souvislosti napříč odpověďmi z dotazníku. Tím vzniká jednak komplexní přehled možností pro drobné investory, kteří se rozhodují jak alokovat své finance a zapracovat tak na své finanční nezávislosti, ale také přináší souhrn stavu ČR v oblasti investic a finanční gramotnosti.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses