Analýza IT služieb a procesov a návrh implementácie nového katalógu služieb podľa rámcu ITIL v konkrétnej firme - Varzaly, Rastislav; Nidl, Milan; Pavlas, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Táto diplomová práca sa zaoberá analýzou firemného prostredia, najmä jej IT prostredia, to je IT služieb a IT procesov v danej firme a následne návrhom katalógu služieb pomocou knižnice best practices Information Technology Infrastructure Library (ITIL). Teoretická časť je rozdelená do dvoch kapitol. Prvá kapitola teoretickej časti sa venuje histórii knižnice ITIL a aké prínosy môžu ponuknúť best practices ITILu pre podnik, ktorý sa rozhodne ich implementovať. Druhá kapitola teoretickej časti sa detailnejšie venuje ITIL verzii 3 a jej piatim knižním publikáciam. Praktická časť je taktiež rozdelená do dvoch kapitol. V prvej časti je predstavená vybraná firma, je opisaný jej business a jej business procesy. Následne je zanalyzovaný jej súčasny IT environment a vypracovaná Business Impact Analýza. V druhej a zároveň poslednej kapitole praktickej časti je vypracovaný návrh katalógu služieb pre danú spoločnosť.
Vedoucí práce: Milan Nidl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses