Infonomics dashboard - Rous, Radek (2023)
Ve světě, kde data jsou stěžejním aktivem firem vzniká stále větší potřeba data správně řídit a k tomu je mimo jiné potřeba znát jejich hodnotu. Tato práce navazuje na metodiku měření celkové hodnoty dat pro organizaci a jejími hlavními cíli jsou vyvinout interaktivní prototyp prezentačního řešení (dashboard) nad existujícím denormalizovaným datovým modelem, který popisuje ocenění dat v organizaci, a vyvinout prototyp aplikace pro zadávání expertních odhadů oceňování dat. Výstupem práce jsou tedy dva praktické výstupy – soubor s dashboardem v nástroji Power BI a zdrojový kód webové aplikace. Hlavním přínosem práce je vytvoření komponent, které bude možné propojit s platformou KPMG Infonomics Engine, a díky tomu pomoct vyvinout komplexní produkt, který firmám pomůže řídit data jako aktivum.