Analýzy trendů informačních systémů v podnicích a v sítích podniků - Skála, Dominik (2023)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou trendů podnikových informačních systémů. Práce se také soustředí v rámci teoretické části na popsání typů informačních systémů, jejich historii, komponenty a zabezpečení. V dané problematice je definován každý trend informačních systémů, který je považován za důležitý pro budoucnost. Dále jsou tyto trendy analyzovány a v rámci praktické části pak prezentovány výsledky dotazníkového šetření, které obsahuje 579 odpovědí od společností různé velikosti a oboru.