Analýza a návrh zlepšení marketingové komunikace neziskové organizace Kroky Dobra z. s. - Primakova, Alina (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze marketingové komunikace neziskové organizace Kroky Dobra a nabízí doporučení k jejímu zlepšení. Hlavním cílem práce je posoudit efektivitu marketingové komunikace organizace Kroky Dobra na základě provedeného výzkumu a následně předložit návrhy na její zkvalitnění. V teoretické části práce jsou uvedeny klíčové poznatky o marketingu, marketingové komunikaci a její nástrojích. Poté jsou představeny informace o neziskových organizacích a specifika jejich marketingu. V metodologické části jsou prezentovány metody, které jsou použity pro dosažení cíle této práce, a to konkrétně analýza, pozorování, kvalitativní rozhovory, kvantitativní dotazování a syntéza. Praktická část zahrnuje analýzu vybrané neziskové organizace Kroky Dobra, včetně její komunikace. Při zkoumání komunikačního mixu organizace bylo zjištěno, že komunikace je docela účinná, ale nedostatečná pro dosažení cílů stanovených vedením organizace. Slabými stránkami současné komunikace jsou nedostatečné využití a povědomí o existenci webu, absence přehledných informací o organizaci na sociálních sítích a nedostatečná pozornost vůči přímému a word-of-mouth marketingu. Návrhový blok obsahuje doporučení pro vylepšení komunikace. Mezi ně patří využití edukačních videí na zajímavá pro uprchlíky témata pro propagaci na TikToku a YouTube. Zároveň se doporučuje natočit videoprezentace kurzů a aktivit pro web. Je důležité provést celkové zkvalitnění webových stránek prostřednictvím přidávání rozvrhu, recenzí a aktualit i nastavit správnou SEO strategii. Dalším doporučením je zdokonalit obsah na sociálních sítích prostřednictvím sjednocení vizuálního stylu a pravidelného přidávání klíčových informací a benefitů pro návštěvníky. Podstatné je také provádění pravidelných výzkumů pro zjištěn