Komunikačná stratégia novovzniknutej značky denných diárov - Vaverčáková, Kristína; Gburíková, Alžbeta; Bedřichová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalárska práca sa zaoberá budovaním novovznikajúcej značky denných diárov Daeos prostredníctvom marketingovej komunikácie, pretože implementácia funkčnej a efektívnej marketingovej komunikácie s dôrazom na výkonnú komunikačnú stratégiu je základom pre úspech začínajúcej značky. Cieľom tejto práce je vypracovať návrh efektívnej komunikačnej stratégie na podporu predaja denných diárov a zvýšenie povedomia o značke Daeos medzi cieľovou skupinou charakterizovanou ako Motivované vysokoškoláčky na sociálnej sieti Instagram. V úvode práce sú definované teoretické poznatky, pričom je využitá metóda literárnej rešerše a sekundárneho výskumu. V rámci analytickej časti sa kladie dôraz na kvalitatívny výskum, ktorý je realizovaný pomocou hĺbkových rozhovorov. Jeho cieľom je zistiť názory a preferencie členov cieľovej skupiny týkajúce sa plánovacích návykov, nástrojov, metód, určovania cieľov, sebarealizácie, štruktúry Daeos diára a priamej konkurencie. Komunikačná stratégia je navrhnutá na základe odporúčaní, ktoré vyplývajú z analytickej časti práce. Zároveň vychádza zo stanovených komunikačných cieľov a z insightu, že Daeos diár nie je iba nástroj na plánovanie času, ale slúži aj ako pomôcka na seba rozvoj. Značka Daeos prostredníctvom príbehov reálnych osôb prezentuje túto myšlienku cieľovej skupine. Tento insight bol ďalej rozpracovaný do modelu See Think Do Care, ktorý sa zameriava na nákupné správanie zákazníkov. Súčasťou komunikačnej stratégie je tiež obsahový plán a vzorový mesačný post plán, ktorý pozostáva z 8 príspevkov a 16 až 20 sad stories pre IG profil @daeos.planner. Timing komunikačnej stratégie je nastavený na obdobie od júla do decembra roku 2023 a bol zostavený aj rozpočet na propagáciu príspevkov v tomto období. Verifikácia komunikačnej stratégie prebehla prostredníctvom expertného posudku od od
Vedoucí práce: Alžbeta Gburíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses