Návrh marketingové kampaně pro neziskovou organizaci Zachraň jídlo - Páleníková, Hana; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Strejcová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Diplomová práce se zabývá problémem plýtvání potravinami. Cílem práce je vytvoření návrhu marketingové neplýtvací kampaně pro neziskovou organizaci Zachraň jídlo pro jednotlivé generace X, Y, Z. Teoretická část se věnuje definování základních pojmů, jako je marketingová kampaň, marketingový mix, charakteristiky jednotlivých generací, jsou zde však uvedeny i základní statistky ohledně plýtvání potravinami. Součástí teoretické části práce jsou i příklady zahraničních neplýtvacích kampaní. V praktické části je představená nezisková organizace Zachraň jídlo. Použitou metodikou v práci bude kvantitativní dotazníkové šetření, analýza současné komunikace organizace Zachraň jídlo a analýza komunikace podobných zahraničních neziskových organizací. V závěru jsou zodpovězeny stanovené výzkumné otázky a na základě výzkumu jsou uvedeny návrhy neplýtvacích kampaní pro Zachraň jídlo pro jednotlivé generace X, Y a Z.
Vedoucí práce: Veronika Mokrejšová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses