Problematika působnosti trestních zákonů - Horáčková, Lucie (2024)
Cílem této bakalářské práce je doplnit stávající literaturu upravující působnosti v trestním právu a také zodpovězení výzkumných otázek. Výzkumné otázky se zaměřují na úroveň znalostí z práva a trestního práva u manažerů z praxe a také na jejich pohled na výuku práva a trestního práva v rámci studijního programu management na vysoké škole. Zodpovězení výzkumných otázek je dosahováno pomocí kvalitativního výzkumu ve formě polostrukturovaných rozhovorů s pečlivě vybranými respondenty, kteří působí na manažerských pozicích. Bakalářská práce poskytuje analýzu těchto rozhovorů, diskutuje jejich výsledky a formu výzkumu, stanovuje odpovědi na výzkumné otázky, ale také podněcuje k dalšímu zkoumání v této oblasti, jelikož se v rámci výzkumu objevily jisté limitace, které brání generalizaci výsledku.