Problematika působnosti trestních zákonů - Horáčková, Lucie; Hanousek, Vladimír; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Cílem této bakalářské práce je doplnit stávající literaturu upravující působnosti v trestním právu a také zodpovězení výzkumných otázek. Výzkumné otázky se zaměřují na úroveň znalostí z práva a trestního práva u manažerů z praxe a také na jejich pohled na výuku práva a trestního práva v rámci studijního programu management na vysoké škole. Zodpovězení výzkumných otázek je dosahováno pomocí kvalitativního výzkumu ve formě polostrukturovaných rozhovorů s pečlivě vybranými respondenty, kteří působí na manažerských pozicích. Bakalářská práce poskytuje analýzu těchto rozhovorů, diskutuje jejich výsledky a formu výzkumu, stanovuje odpovědi na výzkumné otázky, ale také podněcuje k dalšímu zkoumání v této oblasti, jelikož se v rámci výzkumu objevily jisté limitace, které brání generalizaci výsledku.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses