Problematika dotačního podvodu v českém sportu - Smržová, Julie; Hanousek, Vladimír; Šimáček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Bakalářská práce se zabývá oblastí problematiky dotačních podvodů v českém sportu. Cílem bylo identifikovat dopady nejednoznačnosti dotačních titulů ve sportu na reputaci sportovního klubu. Cíle práce byly naplňovány pomocí případové studie. Výzkum představuje výstupy analýzy dokumentace spojené s případem dotačního podvodu. Následně i výstupů z analýzy 10 respondentů, členů sportovního klubu, a jednou hlavní respondentkou z případu „Podvod“. Získaná data byla analyzována v prvním kroku pomocí obsahové analýzy a v kroku druhém pomocí tematické analýzy. Na základě výzkumu, bylo zjištěno, že největším problémem celého procesu žádání o dotaci, je konflikt mezi jednotlivými institucemi, které do procesu vstupují a jejich podmínek. Výsledky analýzy týkající se reputace naznačují, že vnímání reputace sportovního klubu je ovlivněno instantností. Reputace sportovního klubu je ovlivněno osobní reputací hlavní respondentky.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses