Využitie štatistických metód na predikciu hokejových zápasov - Zeleňák, Peter; Fojtík, Jan; Koudelka, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalárska práca je zameraná na vytvorenie modelu na odhadovanie pravdepodobnosti výhry tímu v hokejovom zápase. Vytvorený model využíva Skellamovo rozdelenie, čo je diskrétne pravdepodobnostné rozdelenie dvoch nezávislých náhodných veličín, pričom každá z veličín pochádza z Poissonovho pravdepodobnostného rozdelenia. Model je následne aplikovaný na dáta ligy NHL a Českej Tipsport Extraligy. Úlohou práce je zistiť, či je možné použiť rovnaký spôsob výpočtu odhadu výhry ako na dáta NHL tak na dáta Českej Tipsport Extraligy. Výsledky sú overované porovnávaním so skutočnými výsledkami zápasov pomocou chí-kvadrát testu.
Vedoucí práce: Jan Fojtík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses