Dopady politiky Green Deal na český trh s elektřinou - Stareček, Adam (2023)
Tato bakalářská práce analyzuje dopady evropské politiky Green Deal na český trh s elektřinou. Protože tato oblast není ve vědě probádána, přináší především originální autorské myšlenky. Práce se zaměřuje na identifikaci silných a slabých stránek trhu, možnosti rozvoje a zlepšení a také na identifikaci rizik spojených s dopady politiky Green Deal na něj. Práce také poskytuje systematický přehled současné právní regulace trhu s elektřinou v České republice a její ekonomický přesah, včetně daňové regulace. Dále jsou analyzovány legislativní nástroje Evropské unie, které jsou využívány k realizaci politiky Green Deal. V závěru práce jsou prezentovány výsledky SWOT analýzy českého trhu s elektřinou v kontextu politiky Green Deal. Na základě těchto výsledků jsou navržena doporučení, která by mohla přispět k plynulejší transformaci českého trhu s elektřinou v souladu s politickými cíli Evropské unie.