Dopady politiky Green Deal na český trh s elektřinou - Stareček, Adam; Vopátek, Jiří; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Tato bakalářská práce analyzuje dopady evropské politiky Green Deal na český trh s elektřinou. Protože tato oblast není ve vědě probádána, přináší především originální autorské myšlenky. Práce se zaměřuje na identifikaci silných a slabých stránek trhu, možnosti rozvoje a zlepšení a také na identifikaci rizik spojených s dopady politiky Green Deal na něj. Práce také poskytuje systematický přehled současné právní regulace trhu s elektřinou v České republice a její ekonomický přesah, včetně daňové regulace. Dále jsou analyzovány legislativní nástroje Evropské unie, které jsou využívány k realizaci politiky Green Deal. V závěru práce jsou prezentovány výsledky SWOT analýzy českého trhu s elektřinou v kontextu politiky Green Deal. Na základě těchto výsledků jsou navržena doporučení, která by mohla přispět k plynulejší transformaci českého trhu s elektřinou v souladu s politickými cíli Evropské unie.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses