Změny spotřebního chování v důsledku rozvoje mobilních technologií v oblasti turismu - Honc, Václav; Vaško, Martin; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat vliv rozvoje mobilních technologií na chování spotřebitelů v cestovním ruchu. Konkrétně se zabývá tím, jak mobilní telefony změnily způsob, jakým turisté konzumují produkty a služby související s cestovním ruchem, a také tím, jakou roli hrají mobilní technologie v procesu rozhodování o cestování. První část této práce vysvětluje teoretická východiska, která se vztahují k problematice spotřebního chování a k oblasti M-turismu. Tyto poznatky jsou dále využity v praktické části, která je zpracována pomocí metody dotazníkového šetření a následného statistického vyhodnocení. Cílem tohoto průzkumu je zjistit, jak používání mobilních technologií ovlivňuje různé aspekty spotřebitelského chování, jako je rozhodování, nákupní chování a cestovní preference. Díky tomu práce poskytuje poznatky o nejvýznamnějších změnách ve spotřebitelském chování v důsledku rozvoje mobilních technologií v cestovním ruchu a také o tom, jak zásadní jsou mobilní technologie pro turisty během jejich cestování.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses