Předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu v Bosně a Hercegovině - Petrová, Marie; Žufan, Jan; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem diplomové práce je analýza předpokladů cestovního ruchu v Bosně a Hercegovině a návrh produktů cestovním kancelářím pro tuto destinaci. Na základě zjištěných dat jsou vytvořené náměty, které mohou posloužit jako inspirace pro české cestovní kanceláře za účelem rozšíření jejich stávající nabídky zájezdů do Bosny a Hercegoviny. V teoretické části práce je vymezen pojem cestovní ruch a členění klasifikace dělící se na druhy a formy. Teoretická část též vysvětluje chápání pojmů destinace cestovního ruchu, SWOT analýza, PEST analýza a především představuje základní vymezení předpokladů pro rozvoj cestovního ruchu v destinaci. Praktická část se zabývá výhradně hodnocením předpokladů pro rozvoj cestovního ruchu v Bosně a Hercegovině. V práci je zkoumán příjezdový cestovní ruch a analýza nabídky zájezdů do této země českými cestovními kancelářemi. Následně je provedena PEST a SWOT analýza. Výsledkem jsou náměty vhodné pro tvorbu produktů.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses