Sociální inovace a jejich ekonomické souvislosti - Daněk, Jan (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá fenoménem sociálních inovací, které v současné době získávají stále více na popularitě. Sociální inovace jsou vnímány jako strategický nástroj pro společenský, ale i ekonomický rozvoj. První kapitola si klade za cíl uvést vybrané definice sociálních inovací, shrnout důvody, proč se sociální inovace rozvíjejí a jsou pro svět v dnešní době důležité, a dále nastínit, jak se sociální inovace aplikují v současné době. Druhá kapitola prozkoumá faktory, které sociální inovace ovlivňují a naopak, na které faktory mají sociální inovace vliv. Ve druhé kapitole je také zahrnuta případová studie, která se zabývá aplikací sociálních inovací ve španělském regionu Navarra.