Sociální inovace a jejich ekonomické souvislosti - Daněk, Jan; Proch, Dominik; Jiránková, Martina, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá fenoménem sociálních inovací, které v současné době získávají stále více na popularitě. Sociální inovace jsou vnímány jako strategický nástroj pro společenský, ale i ekonomický rozvoj. První kapitola si klade za cíl uvést vybrané definice sociálních inovací, shrnout důvody, proč se sociální inovace rozvíjejí a jsou pro svět v dnešní době důležité, a dále nastínit, jak se sociální inovace aplikují v současné době. Druhá kapitola prozkoumá faktory, které sociální inovace ovlivňují a naopak, na které faktory mají sociální inovace vliv. Ve druhé kapitole je také zahrnuta případová studie, která se zabývá aplikací sociálních inovací ve španělském regionu Navarra.
Vedoucí práce: Dominik Proch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses