Multidimenzionální přístup k prohlášení v prospektech a IPO výkonnosti - Vališ, Dominik; Sabolovič, Mojmír, 1978-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Předmětem této práce je multidimenzionální pohled na vliv faktorů prohlášení prospektů na IPO výkonnost spolu s charakteristikami firmy. Zvolená problematika je řešena pomocí metody fuzzy-set kvalitativní komparativní analýzy (fsQCA). Při zpracování jsou využity metody fuzzifikace, minimalizace, analýza nezbytnosti a účinnosti pro nadprůměrnou IPO výkonnost za pomocí Quin-McCluskeyho algoritmu. Výsledkem je zjištění konfigurací konzistentně vedoucích k nadprůměrné IPO výkonnosti. Konfigurace obsahují charakteristiky firmy zahrnující faktory velikost, věk a typ odvětví společnosti, dále kategorie prohlášení o využití zahrnující využití na růst, využití na financování, využití na produkci, využití na ostatní a délka obsahu prohlášení o využití. Platnost konfigurací je podmíněná výskytem faktorů charakteristiky firmy, kategorií prohlášení o využití i délce obsahu prohlášení o využití. Zjištěné konfigurace vysvětlují 41,15 % případů výskytu nadprůměrné IPO výkonnosti. Výstupy slouží jako podklad manažerům pro zefektivnění procesu IPO a přispívají ke komplexnímu pochopení faktorů a jejich kombinací působící na IPO výkonnost.
Vedoucí práce: Mojmír Sabolovič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses