Profily návštěvníků vybrané destinace cestovního ruchu v Jihočeském kraji - Lisayová, Klára (2023)
Diplomová práce měla za cíl sestavit na základě kvantitativního výzkumu profily návštěvníků vybrané destinace v Jihočeském kraji, identifikovat potřeby a požadavky návštěvníků a provést segmentaci trhu na straně poptávky. Teoretická část práce vymezila marketing destinace cestovního ruchu, spotřební chování účastníků cestovního ruchu a udržitelný cestovní ruch. V praktické části byl vymezen primární a sekundární potenciál regionu Český Krumlov, dále byl formou dotazníkového šetření proveden kvantitativní výzkum, na základě kterého byly sestaveny profily návštěvníků této destinace. Stanovené hypotézy zkoumaly vliv demografických a geografických charakteristik návštěvníků na jejich spotřebitelské chování. Poznatky z výzkumu byly použity k sestavení klíčových a perspektivních cílových segmentů pro udržitelný rozvoj této destinace. Závěrečná část práce se zabývá vyhodnocením zjištěných poznatků a návrhem opatření pro DMO Český Krumlov region.